Sony Vaio GT1

Annonse


1 GHz fra ny Crusoe

Sony Vaio GT1På LinuxWorld i forrige uke opplyste CEO i Transmeta, Dave Ditzel, at selskapet planlegger å slippe sin 1 GHz prosessor, TM 5800, allerede i løpet av året.

Transmeta konsentrerer i første rekke seg om mikroprosessorer og har hatt relativt stor suksess med disse, ikke minst fordi deres Crusoe er mer strømsparende enn tilsvarende prosessorer fra AMD og Intel.

Crusoe-baserte servere

År 2000 var Transmetas første år med produkter i markedet, og de lanserte da tre ulike prosessorer med ytelse fra 333 MHz til 700 MHz.

Transmeta jobber i tillegg med en rekke selskaper om utviklingen av Crusoe-baserte servere, inkludert RLX Technologies. (tidligere kjent som Rocket Logix) RLX ble dannet av en gruppe serveringeniører som tidligere jobbet i Compaq.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse