Annonse


Nå kan også minnekort reddes

Fotograf Sissel M. Rasmussen i bladet LO-Aktuelt var fortvilet. De hadde vært på reportasje i Murmansk, og trodde de kom hjem med gode bilder fra et barnehjem der. Men så oppsto det fryktelige.

Minnekortet i det digitale kameraet lot seg ikke lese! Årsakene var trolig klimatiske forhold som kan ha skapt fysiske skader på kortet. Eller statisk elektrisitet, som er et ennå mer utbredt problem med CompactFlash, SmartMedia og andre kortformater som brukes i både kameraer og annet bærbart, digitalt utstyr.

– Hjelpeløs

– Jeg følte meg fullstendig hjelpeløs når jeg ikke klarte å overføre bildene elektronisk fra minnebrikken til vår bildeserver. Bildene var selvfølgelig viktige, fordi det var en jobb jeg ikke kunne gjøre om igjen, sier Sissel M. Rasmussen.

Hos importøren av fotoutstyret hun bruker var det heller ingen hjelp å hente. Men Ibas, som elsker å vise fram forvridde rester av PC-utstyr der vitale data er rekonstruert, trådte støttende til.

Annonse


Om lag 90 prosent av fotografens bilder ble reddet, og barnehjemsbarna i Murmansk fikk sin hardt tiltrengte oppmerksomhet i norsk fagbevegelse.

Koster 4-8.000 kroner

Om du verken er LO-medlem eller profesjonell fotograf, men bare en ivrig amatør som fortviler over at bildene av minstegutten forsvant i kyberrommet, er prisen overkommelig – om ikke direkte billig.

– Prisen på en bilderekonstruksjon vil være avhengig av omfanget av hver jobb, det vil si hvor mange og hvor store bildene er. En prisindikasjon vil være mellom 4-8.000, uttaler Tom Sjølie, salgssjef Datarekonstruksjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse