Titan Majesty vifte

Annonse


Siste nytt om overklokking

Titan Majesty vifteOverklokking.no er et nytt nettsted som ble lansert torsdag . Det henvender seg først og fremst til PC-brukerne med hjemmebygde kabinetter og med interesse for å presse maskinen til det ytterste.

– Det er stadig flere som er interessert i å presse maskinens ytelse til det ytterste ved å øke hastigheten til viktige komponenter som prosessor og internminne, forteller Lars Bjerke, en av initiativtakerne bak overklokking.no

Guider, beskrivelser og tester

Siden vil blant inneholde bilder og korte beskrivelser av lesernes modifiserte og hjemmelagde kabinetter. I tillegg finner man ulike guider, som Vifteguiden, som gir en oversikt over prosessorkjølere og en guide for hvordan du kan få maskinen til å yte maksimalt på alle måter.

Ellers vil man finne artikler, nyheter og produkttester som alle er relatert til overklokking.

Annonse


– Å øke maskinens ytelse går oftest mer på kunnskap og ikke utstyr. Alle delene i en maskin kan kommunisere raskere med hverandre, og det er ikke noe problem å øke ytelsen med 20 prosent og oppover, sier Bjerke.

Maskinen må være hjemmebygget

Men han advarer mot å sette i gang med overklokking på mammas IBM Aptiva.

– Det forutsetter at du er en dataentusiast og at du bygger eller har bygget din egen maskin. Standardmaskinene man kjøper has de store kjedene egner absolutt seg ikke for overklokking, forteller Bjerke.

Siden drives på frivillig basis av seks gutter, alle tilknyttet hardware.no. Tidligere har Bjerke og hans samarbeidspartnere skrivet om overklokking på hardware.no, og det er nettopp denne type stoff som har vært mest lest.

– Med den økende interessen for overklokking mente vi det var rom for et eget nettsted som kun fokuserte på dette, sier Bjerke til ITavisen.no.

Siden finner du på www.overklokking.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse