ByeByeNow.com

Annonse


Nettreisebyrå vinker farvel

ByeByeNow.comByeByeNow.com greide ikke friste nok reiselystne. Reisebyrået gikk på ryggen etter knapt ett år, selv om selskapet hentet inn 33 millioner dollar 1999. I tillegg hentet nettselskapet till USAs svar på Arve Juritzen, Regis Philbin, tidligere programleder i “Who Wants to be a Millionaire”. Til tross for kjendisfaktoren greide ikke selskapet lokke nok reiselystne nettforbrukere.

Store deler av staben ble sagt opp i høst. I desember fridde selskapet til kreditorene uten hell, melder nettstedet LocalBusiness.com. Salg av reiser var lenge et av de mest lovende produktene for forhandlere på nett. ByeByeNow.com føyer seg imidlertid inn i rekken av reiseselskaper som ikke greier finansiere driften til inntektene kom.

Tøft også i Norden

Flere høytsvevende svenske nettselskaper merker også at investorene stiller seg skeptisk til finansiering av tapsbringende virksomhet på nett. Det børsnoterte reiseselskapet Ticket må skrive av 67 millioner svenske kroner fordi det britiske datterselskapet Dreamticket.com har finansieringsproblemer, ifølge Dagens Industri. Det svenske nettselskapet fikk et overskudd på 37 millioner svenske kroner i fjor, mens den norske armen belastet Ticket med et underskudd på 33 millioner kroner.

Samtidig melder reiseselskapene SLG og Ving at de dropper den nettbaserte turoperatøren Ombro.com. Det som kalles verdens første rendyrkede nettarrangør greide kun selge 3.000 reiser. SLG og Ving drømte om salg av 50.000 turer første året og 220.000 reiser på seks ulike markeder i løpet av tredje året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse