Annonse


«Livvakt» for mobilen stopper tyven

Systemet avslører svindelforsøk og tyveri med utgangspunkt i mobilbrukerens oppringte numre, gjennomsnittlig taletid og når på døgnet samtalene vanligvis foregår.

– Det er som å ha en egen livvakt for den enkelte brukers mobiltelefon, sier leder av selskapet SearchSpace som har utviklet programvaren, Jason Kingdon, til magasinet New Scientist. SearchSpace har vokst ut fra University College Londons Intelligent Systems Laboratory.

Når systemet oppfatter at det er ugler i mosen, sender det en SMS-melding til mobilen og ber om telefonens pin-kode. Dersom brukeren ikke svarer eller taster inn feil mobilkode, stenges mobilen automatisk.

Programvaren skal ifølge magasinet utøve langt større fleksibilitet enn andre systemer som overvåker svindelforsøk på mobilen. For eksempel vil systemet ta høyde for at mobiltelefoner brukes fullstendig annerledes på nyttårsaften enn ellers i året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse