Napster (MP3-program)

Annonse


Napster krever 50 kroner måneden

Napster (MP3-program)Det er er Bertelsmann – en av Napsters sentrale samarbeidspartnere – som har satt denne prislappen på tjenesten. 50 kroner kan knapt kalles noen blodpris, tatt i betraktning at man får sjansen til å stifte bekjentskap med 57 millioner andre brukere og tilgang til noen tusen gigabyte med musikkfiler.

Vil betale

Når selskapet åpner kassaapparatene fra sommeren av blir prisen 4,95 dollar, anslo konsernsjef Thomas Middelhoff på verdenskonferansen om politikk og økonomi i Davos, ifølge Dagens Industri.

70 prosent av dagens Napster-brukere er villig til å betale for fortsatt tilgang til tjenestens enorme musikklagre, viser undersøkelser Middelhoff viser til. Napsters 57 millioner brukere har hittil lastet ned drøyt to milliarder låter.

Tror på enormt marked

Napster har store forhåpninger om markedet og hevder det finnes 200 millioner multimedia-PCer verden rundt med muligheter til å avspille musikk i MP3-formatet.

Annonse


Gjennomsnittet har kanskje 30 CDer hjemme, men for 1.300 kroner kan man kjøpe maskinvare som lagrer 614 CDer, hevdet Napster-sjef Hank Barry ovenfor BBC Online i forrige uke.

Søksmål

Napster har på rekordtid koblet sammen musikkelskere fra hele verden og gitt dem mulighet til å dele musikk med hverandre. En sjokkskadet musikkindustri saksøkte høsten 1999 selskapet med en klar intensjon om å få selskapet stengt en gang for alle.

Mediegiganten Bertelsmann brøt i fjor høst ut av industri-konstellasjonen og bestemte seg i høst for å samarbeide med Napster. Siden den gang har Bertelsmann og Napster gått omfattende runder for å gjøre tjenesten stueren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse