Pentium lavstrøm

Annonse


Intel sparer strøm

Pentium lavstrømTirsdag annonserte Intel de nye 500 MGz prosessorene, Ultra Low Voltage mobile Pentium III og Ultra Low Votage mobile Celeron, som bruker merkbart mindre strøm enn sine forgjengere.

Begge prosessorene er utviklet spesielt for for det bærbare markedet, og vil trolig bli farlige konkurrenter for Transmeta og deres Crusoe-prosessor.

Strømforbruk på 0,5 watt

I et intervju med Cnet.com hevder produktsjef for mobile produkter i Intel, Frank Spindler, at deres 500 MHz Mobile Pentium III, er den mest strømsparende prosessoren noensinne.

Strømforbruket hos de nye prosessorene skal i følge Intel ligge helt ned mot 0,5 watt og den virker på under 1 volt, noe som er mindre enn halvparten sammenlignet med selskapets Mobile Pentium III 600.

Annonse


Selv om prosessorene bruker mindre strøm er de ikke akkurat superkjappe. På det meste arbeider prosessoren med 500 MGz men når maskinen de sitter i drives med batteri synker klokkefrekvensen til 300 MHz.

Hastighetsveksling med SpeedStep

Hastighetsvekslingen tas hånd om av Intels SpeedStep-teknikk. Dersom du skulle ønske det kan man kjøre prosessorene på 500 MHz, også når du kjører batteri.

Prosessorene benytter også en teknikk som kalles quickstart, som stenger av funksjoner når du ikke bruker tastaturet.

Pentium-versjonen vil koste 500 koster 208 dollar og Celeron-versjonen 500 koster 118 dollar i et kvanta på 1000 enheter, opplyser Intel i sin pressemelding.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse