Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fingeravtrykket er ditt passord

Fingeravtrykk har lenge vært spådd en lys framtid innen datasikkerhet. Nå har Kingston levert en løsning for PCer til en akseptabel pris av fra ca 1.850 kroner.

IdentiGuard (liten)
Mange av oss har trolig sett science fiction-filmer der fingeravtrykk har vært benyttet på datamaskiner. James Bond har hatt produktet i flere år allerede. Nå ser det ut til at det er et produkt som også er tilgjengelig for oss dødelige.

Kingston Technology lanserer IdentiGuard, som oversetter en persons fingeravtrykk til et digitalt format som benyttes som kobling til hvert passord brukeren har.

Dermed er det bare nødvendig med fingeravtrykket for å få adgang til passordbeskyttede applikasjoner og data. Kingston IdentiGuard er tilgjengelig for bruk i bærbare eller stasjonære PCer – og da påkoblet en USB-port eller som PC-kort.

Enkel sikkerhet -enkel tilgang

Brukeren trenger bare å trykke fingeren på IdentiGuard og slipper å huske og så taste passordet sitt. Datasystemene i virksomheter kan på sin side enkelt oppgraderes til et sikkerhetsnivå som til nå bare har vært forbeholdt de virkelig krevende, store brukerne etter større investeringer.

Kingston hevder at IdentiGuard passer både til virksomheter og private brukere. IdentiGuard PC-kort har en anbefalt utsalgspris på 1.790 kroner eks. mva (ca 1.850 kroner)., mens USB-versjonen for har en anbefalt utsalgspris på 1.490 eks. mva (ca 2.220 kroner).