sletting

Annonse


Sikker sletting på en-to-tre

slettingExpertEraser fjerner alle spor av informasjon fra hardddisken. Med andre ord det perfekte verktøy for den som ønsker å kvitte seg med dataspor, for eksempel ved salg av datamaskinen.

Primært har produktene fra Ibas vært rettet mot bedriftsmarkedet, men selskapet har nå lansert en løsning som også kan være aktuell for privatpersoner som ønsker å garantere at maskinen er fri for sensitiv informasjon når de kvitter seg med den.

Formatering endrer kun strukturen

Strukturen og oppbyggingen av dagens operativsystemer gjør det svært komplisert å fjerne all informasjon på harddisken. Format, fdisk og slettekommandoer fjerner ikke informasjonen som er lagret på din PC, men endrer kun strukturen på harddisken. Eraser

De fleste av dataene er faktisk intakte og mulig å rekonstruere med tilgjengelig programvareverktøy. For å fjerne data fullstendig må disse skrives over.

Annonse


Nylanseringen fra Ibas er designer for kunder som krever en rask og effektiv metode for å fjerne sensitive data fra harddisken.

Fra kroner 1.900 kroner

ExpertEraser er utviklet med en individuell lisensiering på 10, 50 eller 100 lisenser. Den billigste løsningen koster 1.990 kroner. For 50 slettinger betaler du 7.900 kroner og for 100 er prisen 16.900 kroner. – I 2001 vil det bli utrangert 500.000 datamaskiner fra det norske markedet. Svært mange av disse inneholder sensitive informasjon fra tidligere eiere. Informasjon som kan være farlig i andres hender.

Gjennom å benytte ExpertEraser kan alle være trygge på at sensitiv informasjon slik som personopplysninger, regnskapstall og annen konfidensiell informasjon ikke faller i gale hender, sier Tormod Nymoen, markedssjef i Ibas AS.

Ikke knyttet til ett enkelt OS

Det finnes en rekke programvarer som skriver over filer og sletter informasjon, og mye finnes også på nettet og kan lastes ned gratis eller for en rimelig penge. Ibas’ produkt er langt dyrere enn de fleste, men overskriver hele harddisken, ikke bare enkelte filer.

I tillegg kan man benytte ExpertEraser på hvilken som helst maskin som kan starte DOS fra en diskettstasjon. Mange av de andre sletteprogrammene er nemlig knyttet til spesielle operativsystem.

Stadig større etterspørsel

– Programmene man finner på Internett er filslettingsverktøy, og overskriver kun utvlagte filer. Dersom man har behov for å slette hele harddisken trenger man et produkt som ExpertEraser.

Ibas har ikke opplevd det store rushet fra privatpersoner, men etterspørselen er likevel upåklagelig.

– Den senere tiden har det vært en sterk økning i antall offentlige etater og private bedrifter. Jeg tror svært mange har hatt gamle PC-er liggende, som de ikke har turt å kvitte seg med på grunn av sensitiv lagret informasjon, sier Nymoen til ITavisen.no.

Det som skiller denne utgaven av ExpertEraser fra Expert Eraser Professional er at den nye versjonen blant annet ikke muliggjør sporbarhet, samt at den ikke inneholder dongler.

Les mer her:www.ibas.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse