Napster (MP3-program)

Annonse


Mot slutten for gratis Napster

Napster (MP3-program)Det tyske forlaget Bertelsman sa i går at de er klare for å innføre abonnementsavgift på Napster fra tidlig på sommeren i år, skriver Reuters.

Overraskende samarbeid

– Jeg er overbevist om at vi kan ha en abonnementsmodell klar i juni eller juli, sa direktør i Bertelsmann, Thomas Middelhof under World Economic Forum i Davos. Han har tro på at man samtidig vil ha klart et system som ivaretar opphavsrettighetene.

Bertelsmann overrasket konkurrerende plateforlag ved å inngå et samarbeid med Napster, etter først å ha saksøkt Napster for å ha brutt kopiretten ved å muliggjøre gratis massedistribusjon av digital musikk over Internett.

Betalingsvillige

Middelhoff sier han er sikker på at mange er villig til å betale for å laste ned musikk ved hjelp av Napster. -Vi har foretatt en spørreundersøkelse med 20.000 napsterbrukere, og viljen til å betale er til stede, sa Middelhoff.

Annonse


Vi truet først med å saksøke de som laster ned ulovlig musikk, men fant at det ikke var mulig å saksøke 100 millioner kunder. Disse laster ikke bare ned musikk fra internett, men er også gode kunder i plateforretningene. De elsker musikk, slo Middelhoff fast.

Hvor mange som virkelig vil betale når det kommer til stykket gjenstår å se. Frem til sommeren vil Napster fungere slik vi kjenner det i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse