Thinkfree skjermbilde

Annonse


Kontorapplikasjon via Internett

Thinkfree skjermbilde

På midten av 90-tallet var det mange som trodde at Java ville revolusjonere den teknologiske verden, men forventingene var muligens for store.

Liten suksess på klientsiden

Java skulle hjelpe utviklere til å skape programvare som kunne kjøres på ulike operativsystem og maskinvare.

De siste årene har Java hatt stor suksess på tjenermaskin-siden, men på klientsiden har programmene vært trege og ustabile.

Annonse


Siden 1997 har selskaper som Oracle, IBMs Lotus-divisjon og Corel, annonsert at de har planer om å lage og markedsføre Java-baserte pakker med standard Office-komponenter. Ennå har ikke dette arbeidet båret frukter.

Skrive- og presentasjonsprogram

Det var i fjor at det koreanske selskapet ThinkFree erklærte at de var klare med sin betaversjon av applikasjonen ThinkFree Office, en kontorpakke som fungerte på Windows, Mac, Linux og Unix, og som var utviklet ved hjelp av Java-verktøy. Betaversjonen virket lovende, men var på ingen måte tilfredstillende.

Men i januar 2001 kunne selskapet erklære at ThinkFree nå var ferdig. ThinkFree Office er nå tilgjengelig for Office, Mac og Linux. (Mac-versjonen er fremdeles en preview). Pakken inneholder et skriveprogram, et presentasjonsprogram, en Windows Explorer-lignende filhåndterer, pluss ekstra utstyr som stavekontroll (på engelsk) og clip-art.

Totalt opptar pakken 10 MB. Til sammenligning opptar Microsoft Office 189 MB. Du kan også velge og kun laste ned de modulene du ønsker å benytte.

ThinkFree oppmuntrer deg til å bruke programvaren sammen med en “cyberdriver” – 20 MG lagringsplass som du får tilgang til sammen med abonnementet.

Leser og skriver Microsoft filformater

Selv valgte jeg et prøveabonnement som varer i 30 dager. Fra jeg var inne på siden tok deg meg mindre enn fem minutter å være i full gang med det første dokumentet. Alt man behøver å fylle ut er et skjema der du oppgir navn, e-postadresse og lager brukernavn og passord. Superenkelt med andre ord.

Hjelpefilene er kun tilgjengelige når du er oppkoblet på nettet. Oppdateringene skjer automatisk når du benytter ThinkFree, men det er fullt mulig å benytte programvaren også når du ikke er oppkoblet på nettet.

ThinkFree kan både lese og skrive Microsoft filformater. Dersom du velger det, kan du gi tilgang til alle type filer som allerede ligger inne på din maskin. I et sikkerhetsperspektiv er kanskje ikke dette det lureste rent sikkerhetsmessig, da dette gjerne er filer og lignende som ligger på arbeidsplassens lokale nettverk. ThinkFree Office koster 50 dollar for ett års bruk, noe som sikkert kan være lite i overkant for dem som ikke bruker denne type applikasjoner daglig.

Alternativ til Microsoft.NET?

Selv om ThinkFree Office er et meget godt produkt er det neppe trolig at det tar fullstendig av med det første, men det kan bli spennende å sammenligne applikasjonen med Microsofts kommende .NET-initiativ.

Også andre selskaper jobber med å utvikle samme type applikasjoner. I fjor hevdet Sun at de i løpet av året ville lansere sin StarPortal, som skulle være en nettbasert versjon av StarOffice. Dette forsøket har inntil videre strandet.

Uansett om du er fornøyd med skriveprogrammet du bruker i dag, er det verdt å forsøke prøveabonnementet som er tilgjengelig på selskapets hjemmesider.

Last ned på:www.thinkfree.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse