Annonse


Advarer mot e-postsvindel

– Betty Hill har nettopp sendt deg 200 dollar via PayPal, heter det i den forlokkende meldingen. Før du kan motta pengene blir du overført til en falsk PayPal-side der du må legge inn kontoinformasjon.

Den ekte PayPal-tjenesten krever sikker identifisering av begge parter, og er regnet som en sikker metode for betaling over Internett. Den falske siden kun satt opp for å stjele kontoinformasjon.

Ikke la deg lure

Eksperter advarer mot å la seg lure av slike mistenkelige tilbud.

– Når du mottar e-post må du alltid vurdere hvor troverdig den er, sier Graham Cluley, tekniker i det britiske datasikkerhetsselskapet Sophos til ZDNet.

Annonse


Internettsvindel er på ingen måte nytt, men metoden som benyttes blir stadig mer utspekulerte, sier Cluley. »Hackere og deres likesinnede er blitt mer kyndige. Å sette opp en Internettside der folk kan legge inn kontoinformasjon er svært enkelt.

Vær på vakt

Cluley sier et annet stort problem er at mange bruker samme brukernavn og passord på en rekke ulike tjenester. Så snart kriminelle sitter med denne informasjonen ligger veien åpen for angrep på andre konti denne brukeren har opprettet.

E-posten med penger fra Betty Hill skal være sendt fra Filippinene. Når en vilt fremmed kvinne sender deg nærmere 2.000 kroner er det kanskje grunn til å være på vakt?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse