Toshiba Satelite

Annonse


Første bærbare CD-brenneri

Toshiba Satelite

Toshibas Satelite 2805 vil komme med den første kombinasjonen av CD/DVD-spiller og CD-brenner på det bærbare markedet, i følge CNet. Den vil også ha en SmartMedia-kortleser og bruke gafikk-kortet Nvidia GeForce2 med 16Mb minne, som vil bli oppgradert til 32 Mb innen sommeren.

Kombinerte CD/DVD-spillere og CD-brennere har vært i den stasjonære handelen en god stund, men Toshiba er tilsynelatende først ute på det bærbare markedet. Samsung presenterte under Comdex-messen i fjor en lignende modell, som visstnok kommer i løpet av våren.

Snart DVD-R

CD/DVD-spilleren med CD-brenner vil også bli tilleggsutstyr i en rekke andre bærbare fra Toshiba. Toshibas nye Satelite vil komme i handelen i USA fra midten av februar. Den vil leveres med 700 og 850 MHz PentiumIII-prosessor og skjermstørrelsene vil være 14,1 og 15 tommer.

Annonse


Med Toshibas nye vidunder er det ikke lenge til bærbare leveres med DVD-brennere, lover selskapet. Men fordi det er flere opptaks-formater på markedet, vil de vente med å levere denne typen utstyr som standard.

– Vi vil levere bærbare maskiner med DVD-R så snart det er satt en felles standard, sier Mike Wagner i Toshibas salgsavdeling, til CNet.

Prisen på den nye satelitten vil ligge på mellom 1800 og 2500 dollar (ca. 16.000-22.000 kroner), alt etter hva slags utstyr man ønsker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse