Everquest kvinne

Annonse


Bråk om spillfigurer på EverQuest

Everquest kvinne

Det mest populære online rollespillet er EverQuest, utviklet av Verant og utgitt av Sony. I det siste har dyktige spillere kunnet livnære seg på å selge sine velutviklete og erfarne spillfigurer til nye spillere gjennom nettauksjoner. Også utstyr, magiske våpen, kart og lignende auksjoneres bort for hundre- eller tusenvis av kroner stykket.

Ifølge TheRegister.com har Sony lagt press på eBay for å få stengt auksjoneringen av EverQuest-figurer og utstyr. eBay har nå iverksatt full sperre for EverQuest-auksjoner, noe som har ført til at en rekke spillere nå går sammen i den hensikt å gå til sak mot Sony, Verant og eBay.

Tid er penger

Mens Sony og Verant mener spillerne er bundet av lisensavtalen for spillet, som sier at Verant skal beholde eierskap og intellektuell opphavsrett. De illsinte spillerne mener på sin side at salget av spillfigurer er lovbeskyttet, fordi de man i realiteten selger “tiden som er lagt inn i oppbyggingen av en høy-nivås EverQuest spillfigur”.

Annonse


Verken Sony, Verant eller eBay har kommet med offisielle uttalelser om saken, og det er også noe uvisst hvem som egentlig står brak den virtuelle underskriftskampanjen som skal samle spillerne i saken mot EverQuest-selskapene, skriver TheRegister.com.

– Latterlig!

Yahoo og Player Auctions har ingen planer om å stoppe auksjoneringen av EverQuest-artikler.

I en kommentar sier Shane Benson i Player Auctions:

– Vi tror dypt og inderlig på en brukers rettigheter til å tjene penger på sin egen tidsbruk. Det er dette et fritt og åpent marked handler om. Kan du forestille deg hvis Microsoft tok det sammen standpunktet? Office-brukere ville ikke være i stand til å selge dokumenter og innhold de har laget i Word eller Excel. Latterlig!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse