Benfon GSM/GPS

Annonse


Mobiltelefon sporer voldsmenn

Benfon GSM/GPS

I størrelse er Benefon Track en middels stor mobiltelefon. Men i ytelser er den et råskinn med funksjoner ingen andre mobiltelefoner kan skilte med. Hemmeligheten ligger i en 12-kanals satellittmottaker som sørger for at telefonen vet nøyaktig hvor den befinner seg.

Storebror ser deg

Telefonen har vakt stor interesse i en rekke miljøer, særlig innenfor sikkerhet og vakthold. I Sverige har Rikspolisen skaffet seg slike telefoner, og her hjemme vurderes produktet av politiets materielltjeneste. Årsaken er at telefonen ikke bare vet hvor den er, men at den ved et tastetrykk kan sende statusinformasjon tilbake til en kommandosentral.

Anders Folkenborg i selskapet TeleScan har demonstrert telefonen for ITavisen.no. Ved å logge oss inn på en internettside kunne vi spore Folkenborgs telefon. I samme vindu kunne vi lese informasjon Folkenborg hadde sendt tilbake til sin meldingssentral. Ved å zoome oss inn på kartet kan vi tydelig se hvor telefonen var sist den sendte en melding til sentralen. I tillegg fikk vi opp telefonens hastighet og retning, samt hvor mye strøm som var igjen på batteriet!

Annonse


Sporer opp eks’en

Folkenborg har tro på at telefonen kan brukes for å bedre sikkerheten til personer som er truet. En rekke norske kvinner lever i dag under konstant frykt for voldelige eks-partnere, og med Benefon Track skjult under klærne kan de lydløst tilkalle hjelp i nødsituasjoner. Når politiet samtidig får vite nøyaktig posisjon sparer de tid under utrykningen.

Men telefonen med tilhørende internett-tjeneste kan også brukes til langt fredeligere formål. Vektere kan dokumentere at de har vært på stedene de er satt til å vokte og sende statusrapporter under veis på ruten. Senere kan de skrive ut en logg som viser når og hvor de sendte sine rapporter. Letemannskaper kan logge hvilke områder som er gjennomsøkt, og sykkelbud kan sende melding til sin sentral om hvor og når en vare er levert.

Fri sikt

For den som sitter på sentralen er det mulig å se hvor alle brukerne befinner seg, og dersom brukeren samtykker kan du også hente informasjonen fra telefonen uten at brukeren behøver å gjøre noe som helst. For at GPS skal virke kreves tilnærmet fri sikt mot himmelen. Befinner telefonen seg inne i en bygning vil du få informasjon om hvor den var sist den var utendørs.

Telefonen måler 129x49x23mm og veier 140 gram. Den har blant annet kalender, T9 kalkulator og nedlastbare ringetoner. Prisen er ca 10.000 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse