Microsoft hack

Annonse


Microsoft: – Vi ble hacket

Microsoft hack

– I løpet av morgenen 25. januar (torsdag) var Microsoft mål for en rekke denial-of-service-angrep (DoS), rettet mot flere av selskapets nettsider, medga Microsoft i en melding sent i går.

Benektet hacking

Flere av selskapets mest populære sider, deriblant MSN.com, Microsoft.no, Microsoft.com, Expedia.com, Encarta.com, og Hotmail.com var utilgjengelige for brukerne fra tidlig tirsdag til sent onsdag. Microsoft gikk raskt ut og avkreftet ryktene om hacking. Disse problemene skyldtes i følge selskapet at en tekniker hadde gjort en konfigureringsfeil.

I går fortsatte imidlertid problemene for brukere av Microsofts nettsider og ulike tjenester. Det sier seg selv at det blir globalt ramaskrik når en tjeneste som Hotmail er utilgjengelig over en periode på tre dager.

Annonse


Anmeldt til FBI

I går ettermiddag kom meldingen om at problemene sent torsdag ikke skyldtes intern teknisk driftsfeil, men angrep fra ondsinnede krefter utenfor Microsoft. Selskapet har nå anmeldt saken til FBI, som et straffbart DoS-angrep.

Torsdagens angrep følger opp det alvorlige innbruddet i Microsofts system i oktober 2000. Den gangen var det en cracker som snek seg inn via en »bakdør» i selskapets interne nettverk, og infiserte systemet med et virus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse