Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Engangsmobilen kommer

Nå blir det ikke lenger nødvendig å ha en telefon i nærheten for å bruke kontantkortet ditt. Denne mobiltelefonen hiver du bare fra deg etter bruk.

Dieceland Mobil 1
Ved bruk av såkalt Super Thin Technology har amerikanske Dieceland Tech Corp. klart å lage en syltynn mobiltelefon av resirkulert materiale. Telefonen er ikke tykkere enn tre kredittkort, og kommer med handsfree-utstyr og 60 minutters ringetid.

Det er ikke mulig å lade opp telefonen, så når du har brukt opp ringetiden din er det bare å hive den i søpla. Du kan jo alltids bare kjøpe en ny.
Dieceland Mobil 2
Bruk og kast-mobiltelefonen består av flere tynne lag med kretser.

Skal bli billig

Prisen er foreløpig ikke satt, men det er meningen at telefonkortet blir så billig at det både skal kunne selges gjennom vanlige forhandlere, og gis bort gjennom som del av markedsførings- og reklamekampanjer.

Engangstelefonen skal ut i amerikanske butikker til høsten, og vil ha et opplag det første året på 300 millioner, skriver The Register. Produktet skal også lanseres internasjonalt neste år.

Dieceland Tech ser for seg en rekke andre produkter basert på den supertynne teknologien i fremtiden, blant annet en papirtykk laptop og en kredittkort-telefon. Selskapets hjemmesider finner du på www.dtcproducts.com.

Dieceland Mobil 3
Tynn som et kredittkort, og en en variant med reklame for VISA.
Stikkord: Mobil