Annonse


Vil smelte UMTS og lokalnett

Det hevder markedssjef Richard Lind i Microsoft Sverige.

– Telia var rask ute med å by fram W-LAN etter at de ikke fikk UMTS-lisens. For noe kan dette virke som et desperat handling. Men faktum er at netopp W-LAN i kombinasjon med UMTS er framtiden, hevder Microsoft-mannen.

Raskerer datafart

– Men lokale trådløse nettverk kan man nemlig få opp hastigheten betydelig. Det kreves for eksempel 2Mbit/s for at bildekvaliteten på videoer skal bli akseptabel, sier Lind til det svenske bladet Mobil.

UMTS er i de fleste ventet å gi datahastigheter opp til 384 Kbit/s. I enkelte lukke soner kan den bli opp til 2 Mbit/s. Men UMTS-nettene åpnes først tidligst i desember i 2000.

Annonse


W-LAN derimot fikser hastigheter på opptil 11 Mbit/s i dag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse