ståtastatur (Cornell)

Annonse


Stå-tastatur hindrer skader

ståtastatur (Cornell)Dersom man sammenligner tradisjonelle tastatur med et litt merkelig piano, vil det vertikale tastaturet være å sammenligne med et trekkspill.

Hovedsaklig består forskjellen fra et vanlig tastatur i det faktum at den vertikale prototypen er delt i to og hver av delene er plassert vertikalt på hver sin side av en boks.

Justerbart

Brukeren bør være rimelig sikker på plasseringen tastene, ettersom det er umulig å se hvor fingrene er plassert på tastaturet uten fare for alvorlig whiplash.

Bredden mellom de to tastatur-delene kan reguleres fra 33-40centimenter, og for å unngå belastningsskader på skuldre og håndledd, følger det med armlener, skriver Ctnews.

Annonse


Lavere presisjon

Laboratorietester viser at det horisontale tastaturet foreløpig er bedre enn det nye konseptet.

Hele 83 prosent av testpersonene rapporterte at det gamle, gode »pianoet» var mer komfortabelt enn »trekkspillet». Den negative responsen skyldes først og fremst at effektiviteten gikk drastisk ned og feilprosenten tilsvarende opp blant de 12 svært skriveerfarne testerne.

Optimister

Det er imidlertid et faktum at det vertikale tastaturet reduserer faren for slitasjeskader og er mer behagelig over lang tids bruk, mener utviklerne ved Cornell University, Human Factors and Ergonomics Laboratory.

Tastaturet er foreløpig et rent lab-produkt, langt fra din lokale datautstyrsbutikk.Bildehttp://www.ctnews3d.com/zzz/index.html

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse