Penger og mobil

Annonse


Gratis GPRS til februar

Penger og mobilTelenor Mobil frykter ikke det helt store forbruket av GPRS i de siste januardagene. Foreløpig er det kun få GPRS-telefoner på markedet.

Det er selvsagt kjekt å kunne sette opp en forbindelse over GPRS og være konstant på nett. Teknisk sett er det eneste du trenger en telefon med GPRS-modem og et oppgradert abonnement. Det siste gjør Telenor automatisk for alle sine fakturerte kunder. Men fortsatt vet ingen hva du egentlig må betale for tjenesten.

Ikke ferdig priset

En telefon til Telenor Mobil kundeservice for å bestille GPRS blir besvart av en hyggelig trønder. Han sjekker telefonnummeret mitt og forteller at jeg allerede er klar for GPRS, og at dette ikke koster meg noe ekstra. »Du betaler bare for de dataene du overfører», forteller trønderen. Men hva dette koster vet han ikke.

Service

Min gode hjelper i kundesenteret vil derfor sette meg over til data-support, slik at jeg kan få besvart dette og andre spørsmål der. Men heller ikke på datasupport vet de noe om prisingen av dataoverføring.

Annonse


Ved kundesenteret beklager de. »Jeg skal sjekke det for deg, og så ringer jeg deg i dag eller i morgen», sier den serviceinnstilte trønderen.

Klart i løpet av uken

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas vet litt mer, men han vil ikke si det(!). Han lover imidlertid at alle som ønsker det kan bruke GPRS gratis frem til 1. februar.

Innen den tid vil Telenor Mobil også offentliggjøre sine priser.

Kun for de ivrigste?

For den som ønsker å surfe med GPRS er det med andre ord bare å sette i gang.

De 100 første telefonene er lagt ut for salg hos enkelte NetCom-forhandlere. Telefonene krever at du selv konfigurerer dem til å virke i nettet. Fra neste uke vil Motorola begynne å levere ferdig konfigurerte telefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse