Robocop

Annonse


USA vil lage Robocop-soldater

RobocopForskningsavdelingen i det amerikanske forsvaret skal i første omgang bruke nærmere en halv milliard kroner for å utvikle en ny teknikk som skal høyne soldatenes hurtighet, styrke og utholdenhet.

Forskningsprogrammet er ment å gi soldatene bedre beskyttelse i skuddlinjen, mulighet til å bære med seg tunge våpen samt hjelpe soldatene med å unngå skudd fra egne styrker.

Tester av teknologi starter i år

Allerede i dette tiåret regner militæret med å gjennomføre de første forsøkene. Denne måneden skal US Defensy Advanced Research Project Agency (Darpa), skrive en kontrakt for utviklingsprosjektet som først og fremst omfatter soldater i bakketropper. (Infanteri og kavaleri)

I løpet av det første året skal en rekke teknologier testes for å finne den mest anvendbare til formålet.

Annonse


Hoppe høyere og lengre

Mål nummer en er at soldatene skal kunne bære tyngre, marsjere lengre og hoppe langt og høyt.

I dag klarer ikke soldater å bære mer enn cirka en tredjedel av sin egen kroppsvekt og i strid bærer de gjerne enda mindre. I mange tilfeller kaster soldater forpakningen fra seg i en stridssituasjon.

Sensor skal øke synsfelt og gi informasjon

– Styringen, effektforbedringen og at det menneskelige grensesnittet må kobles til en maskin er alle spørsmål som vi ennå ikke vet om vi kan løse, sier prosjektleder Dr Ebrahim Garcia til BBC News.

I følge ham er den metallignende utrustningen være noe som soldaten kan ha på seg og bruke uten for stort besvær. Den må også være lydløs og effektiv.

Metallkroppen forventes å inneholde en sensor som øker synsfeltet, formidler informasjon om forholdene i felten og utnytter GPS eller lignende teknikk for å koordinere grupper av soldater.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse