Annonse


Trådløst inn, PC ut

– Min venn Bill Gates trodde kombinasjonen av TV og PC skulle dominere markedet og at folk ville gå mann av huse for å få spille på denne dingsen. Det ble ingen suksess. De to er for ulike – la oss kalle det »30 graders-prinsippet», sa Sonys styreleder Nobuyuki Idei under åpningen av Pacific Telecommunications Council på Hawaii tidligere denne uken.

Idei forklarte dette med at folk lener seg 30 grader bakover når de ser på TV, mens de lener seg fremover når de ser PC. Av dette trekker han slutningen at TV-titting engasjerer følelsene, mens PC-bruk er mer knyttet til den logiske delen av bevisstheten, rapporterer Daily News.

Idei, som også er styreleder for de japanske myndigheters rådgivningspanel for IT, sa også at Japans nye IT-strategi til en verdi av nesten 1.000 milliarder kroner vil føre til at landet passerer USA som verdens ledende IT-nasjon i løpet av de neste fem årene.

Ideis kommentarer kommer få dager etter at Bill Gates proklamerte CES-messen i Las Vegas som sentrum i det digitale univers.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse