Annonse


Enorm vekst for mobilhandel

Mobilhandel vil vokse kraftig i markedet for lokasjonstjenester (lokale stedbundne tjenester), i følge det engelske analysebyrået Ovum. Mobilhandel generelt vil i 2006 nå en verdi på 20 milliarder dollar, eller knappe 175 milliarder kroner, spår analytikerne.

Mobile lokasjonstjenester omfatter i dag informasjon, samtaler, mobilannonsering og M-handel.

Ovum spår at lokasjonsbaserte informasjonstjenester vil fotsette å være populære, med en total årlig omsetning på 45 milliarder kroner i 2004. Når det gjelder m-commerce, mener analytikerne markedet vil være verdt omtrent 70 milliarder i 2005.

Industrien legger for stor vekt på viktigheten av eksakt lokalisering, mener Ovum. Selskapene skulle isteden konsentrere seg om å designe personlige løsninger som er enkle å bruke, ved bygget på dagens teknologi. Operatørene må snarest bidra med markedsplasser og sørge for at de fylles med innhold og produkter, før det er for sent.

Annonse


Ovum tror antallet mobile oppkoblinger bruktt til lokasjonstjenester vil øke fra 2 millioner i 2001 til 560 millioner i 2006.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse