Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk Earphone klar til sommeren

Det norske selskapet EarPhone AS er i ferd med å sluttføre testingen av et nytt trådløst håndfrisett.

Earphone1
Det finnes i dag 10 modeller av det som skal bli fremtidens bærbare håndfrisett. Samtlige av modellene fungerer, og design og funksjonalitet er »frosset», forteller prosjektleder Ronny Andersen til ITavisen.no.

Håndfrisettet inneholder ikke Bluetooth, men en radiosender som benytter en annen og mindre energikrevende frekvens. Rekkevidden er mellom 3 og 10 meter, og signalene skal være kodet for å hindre avlytting.

Gründerne i EarPhone AS har stor tro på produktet og jobber nå med å skaffe samarbeidspartnere for å kunne nå ut på verdensmarkedet. Allerede nå planlegges et tilsvarende produkt som skal gi trådløs forbindelse med vanlige fast-telefoner.

Dersom alt går på skinner vil den trådløse dingsen være i forretningene etter sommeren, og prisen er antydet til å bli om lag 1.000 kroner. Dermed kan den bli en reell konkurrent til Ericssons nye bluetooth-håndfri.

Stikkord: Mobil