Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DivX blir allemannseie

Det populære og kraftig videoteknologien DivX tar nå skrittet opp fra undergrunnen. Filformatet brukes blant annet heftig til distribusjon av DVD-filmer på Internett.

DivX logo
DivX har blitt kalt filmens MP3, fordi det muliggjør distribusjon distribusjoner av spillefilm i høy kvalitet med relativt lave filstørrelser. Komprimeringen på DivX er så god at en hel DVD-film får plass på en vanlig CD, mens bildekvaliteten fremdeles er like god som en VHS-film – eller bedre.

Derfor er det forståelig at filmselskapene og Hollywood er litt skjelven ved tanken på at Project Mayo nå frigjør kildekoden bak sin DivX-teknologi.

Målet nå er å få DivX akspetert som en standard på en rekke forskjellige plattformer, og avspillingsenheter, skriver CNet.

MPEG-4

DivX-teknologien bygger på MPEG-4 komprimering, og mange andre selskaper jobber med sine egne formater som også bygger på denne standarden.

Programmererne bak DivX jobber nå med en oppgradert og kraftigere versjon av teknologien, med prosjektnavn DivX Deux. De håper nå at frigjøringen av DivX-koden vil skyte fart på utviklingen.