JVC D-VHS

Annonse


VHS med DVD-kvalitet

JVC D-VHSDigital VHS video (D-VHS) skal visstnok ha en billedkvalitet som er fullt på høyde med DVD. Samtidig er den kompatibel med tidligere VHS-formater og kan følge spille de gamle yndlingsvideoene, skriver danske IT-avisen.

Nå er det imidlertid allmennt anerkjent i bransjen at DVD er og blir fremtiden innen hjemmekino. Formatet har klare fordeler i forhold til sin forgjenger VHS, ikke minst hva kapasitet, størrelse og slitasje angår.

Standardproblem

Likevel har produsentene av DVD store problemer med å finne en felles standard for opptak – i dag står det mellom hele tre standarder; DVD-RAM, DVD-RW og DVD+RW.

Samtlige standarder fungerer godt, men mangelen på en felles standard fører til at de tre produseres i forholdsvis lave antall og at prisen blir tilsvarende høy.

Annonse


Ikke billig

Men D-VHS kan knapt nok kalles noe billig-alternativ til de ulike DVD-opptakerne. Prisen kommer til å ligge på nesten 18.000 kroner på det amerikanske markedet, noe JVC hevder er rimelig, tatt i betraktning formatets fordeler og muligheter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse