Annonse


SPILLTEST: Chicken Run

Ideen er naturligvis at du skal hjelpe kyllingene å flykte fra hønsegården før Mr & Mrs Tweedy lager kyllingpai av hele gjengen. Fjærkreene har et oppkok av ubrukelige ideer som skal prøves ut, alt fra kylling-katapulter til store multikylling-forkledninger. Akkurat som i fiilmen, med andre ord.

Løp, fjærkre, løp!

Først og fremst skal du springe rundt å samle forskjellig utstyr som trengs for å prøve ut alle fluktplanene. For å lage forkledningen trengs for eksempel en kjole, stylter, støvler, og så videre. Mens du sniker deg rundt må du passe på å ikke bli tatt av Mr & Mrs Tweedy, eller noen av de blodtørste vakthundene deres.

Heldigvis har du en radar nede i hjørnet av skjermen, som viser hvor nærme eventuelle fiender og gjenstander befinner seg. Hvis en av hundene kommer for nære, kan du alltids hive fra deg et et par kålhoder som avledningsmanøver, slik at du får et par sekunder å komme deg bort på.

Flere småspill

Innimellom får du anledning til å spille festlige småspill av ymse slag, hvor dine prestasjoner kan gjøre deg fortjent til forskjellige medaljer.

Annonse


Etter kun få minutter med Chicken Run, vil du irritere deg over at det er umulig å se hvor du beveger deg når du springer rundt i kyllinggården. Du ser handlingen i tredje person, med kamera pekende nedover mot bakken, slik at du ikke ser mange meter foran kyllingen du styrer.Chicken Run 4

Riktignok er det muligheter for å rotere kamera, men mesteparten av tiden hjelper dette svært lite på situasjonen. Derfor blir det ofte til at du springer målløst rundt helt til du har lært hver krok og hvert hushjørne å kjenne.

Imponerer ikke

Chicken Run var en fabelaktig teknisk prestasjon av en film, selv om den kanskje manglet de helt store dramaturgiske nyvinningen. Dataspillet på sin side er et godt oppbygd actioneventyr, men dessverre blottet for teknisk eleganse.

Grafikken er middelmådig og utdatert, særlig på figurene (bakgrunnen er OK), som er bygd opp av store og lite detaljerte polygoner. Musikken er god, og de cinematiske snuttene som er spredt utover spillet er svært pene, men det skulle bare mangle siden de er klippet rett ut fra spillefilmen.

Mest for fansen

Chicken Run er ikke det helt store dataspillet, men kan by på noen eggende timer hvis man kjeder seg. Det er nok litt manglende i grafikk og spenning for den vante spiller, og litt i vanskeligste laget for de aller minste.

Derfor er dette en tittel som først og fremst vil glede innbitte Chicken Run – fans.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse