Annonse


Knekker nordisk piratring

Ifølge tiltalen har mannen medvirket til å fremstille hele 62.000 CD-plater med piratkopiert programvare mellom 1996 og 1998. I tillegg til fengsel risikerer 28-åringen fra Sjælland et erstatningskrav på 630 millioner kroner fra rettighetsinnehaverne, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Mannen er mistenkt for å ha produsert de såkalte master-kopiene som CD-platene senere ble fremstilt fra. Master-platene ble sendt til Tyskland, der de ble kopiert opp i store kvanta, for så å bli kjørt på paller med mellom 1.000 og 5.000 CD-plater tilbake til Danmark.

Flere andre er allerede dømt for medvirkning i samme piratring. En annen 28-åring ble i desember dømt til 14 dagers betinget fengsel, i tillegg til å få et erstatningskrav på mellom 800 og 900 millioner kroner på nakken. En tredje mann ble i november dømt til 30 dagers betinget fengsel, med et krav på 620 millioner.

Piratringen ble avslørt av bransjeorganisasjonen Business Software Alliance, etter rapporter om at profesjonelt fremstilte CD-plater var i sirkulasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse