Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dobler produksjonen av PS2

Sony må øke produksjonene av Playstation 2 til det dobbelte for å nå målet på 10 millioner innen utgangen av mars. Men det kan bli tøft for teknologigiganten.

På grunn av problemer med Toshibas 128-bits grafikkbrikke »emotion engine», som er en svært sentral komponent i Sonys nye spillmaskin, lages det for tiden «bare» én million PS2 i måneden.

Målet har vært en månedlig produksjon på 1.4 millioner og totalt 10 millioner innen utgangen av mars, melder Geek.com. Til sammenligning har Sonys første Playstation solgt i 73 millioner eksemplarer siden introduksjonen i 1994.

Ikke knirkefritt

Lanseringen av PS2 har gått alt annet enn glatt for Sony. Lav produksjon og høy etterspørsel har ført til mange sure miner over hele verden – bedre har det ikke blitt av at minst én prosent av maskinene har vist seg å inneholde feil.

Det lave salget har også ført til problemer for enkelte av spillprodusentene, som naturlig nok er avhengige av at folk får kloa i en maskin.

Konkurrenter truer

Sony har all grunn til å kaldsvette over den haltende leveringen til markedet. Om ikke lenge kommer Nintendos Gamecube og Microsofts Xbox – sistnevnte med 10 spill fra Electronic Arts, som også har levert spill til PS2.