Nikon kamera (e-film)

Annonse


Digitale foto med vanlig kamera

Nikon kamera (e-film)Amerikanske Silicon Film Technologies har utviklet et produkt som gjør deg i stand til å ta digitale bilder med gamle 35 mm kamera. Dette betyr blant annet at du kan benytte deg av det dyre utstyret ditt, og beholde muligheten til å skifte linser når du jobber digitalt.

Digital filmrull

(e)Film er en liten digital filmpatron som settes inn i kamerahuset der du vanligvis setter inn vanlige filmruller.

Når du knipser med kameraet festes bildene i stedet i minnet på (e)Film, og lagres digitalt med en oppløsning på 1280 x 1024 punkter (1.3 megapixel), i 32-bits farger.

e-film
Et komplett system av e-film og en port (e-Port) som overfører bilder til en lagringsboks (e-Box).

24 bilder

En standard (e)Film brikke lagrer 24 bilder på denne måten.

Annonse


Når du har fylt opp minnet, setter du (e)Film inn i en tilkoblingsmodul, (e)Port, som kan kobles til PC eller Mac via USB eller PCMCIA (kun PC).

Hvis du ikke har tilgang til datamaskin når du er ute og reiser, kan du i stedet koble (e)Port til en egen lagringsmodul, (e)Box. Da er det bare å flytte over minnet fra (e)Film, og sette den tilbake i kameraet igjen, klar til bruk.

Electronic Film System 1

Denne produktserien, (e)Film, (e)Port, og (e)Box har fått samlenavnet EFS-1.

Kamera - åpen
(e)Film satt inn i et vanlig speilreflekskamera.

EFS-1 er enda ikke lansert kommersielt, men Silicon Film regner med at en komplett produktpakke vil få en veiledende pris på $699, altså ca. 6.000 kroner. Mer informasjon finner du på www.siliconfilm.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse