Annonse


Yahoo! Tilbyr fortsatt nazi-produkter

Lederen av den franske jødiske studentorganisasjonen anslår at vel 400 artikler av totalt 1.900 fremdeles er tilgjengelig på auksjonstjenesten til verdens ledende nettportal, Yahoo!. Besøkende kan fortsatt by på nazi-effekter som frimerker, mynter og sedler som nazi-regjeringen satte i sirkulasjon før og under den andre verdenskrig.

Yahoo hevdet den 3. januar at effekter fra grupper som glorifiserer hat og vold ville bli fjernet. Både nynazistiske- og ku klux klan-grupperinger har brukt nettauksjonisten flittig. Det meste er imidlertid allerede fjernet, bedyrer Yahoo! overfor Press Association.

En fransk domstol beordret i fjor høst Yahoo til å stenge franskmenn ute fra nettstedets websider der det selges nazi-effekter, etter søksmål blant annet fra den franske jødiske studentorganisasjonen.

Rettskjennelsen forarget netteksperter, som frykter at nasjonale lover er i ferd med å vanne ut ideen om det globale nettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse