Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Yahoo! Tilbyr fortsatt nazi-produkter

Den amerikanske nettportalen Yahoo! makter ikke luke ut nazi-relaterte produkter, tross løfter om en auksjonstjeneste fri for «hat-effekter».

Lederen av den franske jødiske studentorganisasjonen anslår at vel 400 artikler av totalt 1.900 fremdeles er tilgjengelig på auksjonstjenesten til verdens ledende nettportal, Yahoo!. Besøkende kan fortsatt by på nazi-effekter som frimerker, mynter og sedler som nazi-regjeringen satte i sirkulasjon før og under den andre verdenskrig.

Yahoo hevdet den 3. januar at effekter fra grupper som glorifiserer hat og vold ville bli fjernet. Både nynazistiske- og ku klux klan-grupperinger har brukt nettauksjonisten flittig. Det meste er imidlertid allerede fjernet, bedyrer Yahoo! overfor Press Association.

En fransk domstol beordret i fjor høst Yahoo til å stenge franskmenn ute fra nettstedets websider der det selges nazi-effekter, etter søksmål blant annet fra den franske jødiske studentorganisasjonen.

Rettskjennelsen forarget netteksperter, som frykter at nasjonale lover er i ferd med å vanne ut ideen om det globale nettet.