Iomega Peerless

Annonse


Makeløs, ekstern harddisk

Iomega PeerlessIomega Zip og Jaz er klassikerne blant alle de nye, alternative lagringssystemene som kommer på markedet. Under Consumer Electronics Show i Las Vegas tirsdag, lanserte Iomega sin nye Peerless (»makeløs») eksterne harddisk. Peerless vil bli levert med utskiftbare 5, 10 eller 20 GB harddisker. Diskene er på størrelse med en lomme-PC.

Reisefølge for bærbare PC-er

Iomega Peerless kommer på markedet i USA i midten av året. Den vil bli levert i både USB- og FireWire-grensesnitt (15 mbps). Senere kommer også USB 2.0- og SCSI-versjoner.Stasjonen fungerer sammen med både PC og Mac, og kan også brukes sammen med MP3-spillere og andre apparater.

Stadig flere bruker bærbare PC-er, og mange av dem vil nok ønske seg en Peerless som tilbehør.

MP3, foto, video og film

Iomega Peerless har større kapasitet og jobber raskere enn CD-R og DVD. Peerless egner seg som stasjon for sikkerhetskopiering, og som avlastningsstasjon for lagring av digital musikk, bilder, hjemmevideo, spillefilm, databaser og DAK-filer.

Annonse


Du kan installere alle dine programmer og dokumenter på Peerless, koble den til en fremmed PC og jobbe som om du satt ved din egen maskin (virtuell PC). Innebygde sikkerhetsmekanismer forhindrer uvedkommende fra å få tilgang til dataene på disken.

Hva koster det?

Iomega Peerless-stasjonen vil koste om lag 2700 kr, mens de utskiftbare diskene vil koste fra 1400 til 2200 kr, – alt med moms.

Ny, U-formet Zip-disk med 250 MB.

Iomega Peerless konkurrerer med eksterne harddisker fra LaCie og andre.

Iomega leverer også Iomega MicroDrive, – IBMs 340 MB mikroskopiske harddisk på et PCMCIA-kort.

Zip-stasjon uten strømkabel

For noen dager siden lanserte Iomega også en ny utgave av sin 250 MB Zip Drive. Den nye stasjonen henter strøm via USB-kabelen direkte fra PC-en, og eliminerer derved behovet for separat strømforsyning. Den nye Zip-stasjonen koster om lag 2000 kr.

Iomega byr dessuten på en ny, U-formet Zip-disk med 250 MB kapasitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse