Annonse


ITavisen.no prøvekjører Motorola Accompli A6188

A6188 har vært på markedet i Asia siden tidlig 2000, og nå har noen hundre av disse PDA-telefonene funnet sin vei til norske forhandlere. Det er verdt å merke seg at denne Accompli-en ikke skal inn i vanlig salg utover dette, fordi Motorola snart vil lansere sin Accompli 008. 008 er en oppgradert versjon av A6188, som blant annet støtter GPRS.

Vi har likevel fått inn et eksemplar av A6188 å fikle med, og det er ikke til å legge skjul på at det blir en trist dag når denne skal leveres tilbake.

Skjermbetjening

Det først man legger merke til på A6188 er at det ikke finnes en eneste nummertast – faktisk er telefonen fattig på knapper, og er utstyrt kun med en av/på-knapp, to piltaster, en menyknapp, en rulleknapp på siden, og en voice memo-tast.

Alle funksjoner på telefonen opereres via skjermen, som du må åpne flipplokket for å få tilgang til. Skal du for eksempel taste inn et telefonnummer, benyttes den trykkfølsomme skjermen, hvor du får frem et virtuelt numerisk tastatur.

Annonse


A6188 lar deg lage håndskrevne notater, på samme måte som med Palm m100

Du kan stort sett bruke fingeren til å taste på skjermen, men noen ganger er det nødvendig å bruke den medfølgende pekeren (stylus), særlige når du skal bruke det virtuelle tastaturet for å skrive meldinger eller taste inn annen informasjon. Alternativet er å baksiden av fingeren din, men såfremt du ikke har særdeles lange negler vil nok stylus være mer nøyaktig.

Bra (bedre?) OS

Den store gledelige overraskelsen her er likevel at Motorola faktisk har klart å mate denne telefonen med et rimelig intuitivt og greit operativsystem som det er lett å forstå seg på.

Telefonen har en fullgod Phone.com wapleser (wap 1.1, og det store displayet gjør at du får plass til seks linjer tekst. Å sette opp innstillingene for wap er såre enkelt, og alt i alt er dette det mest brukervennlige vi har sett fra Motorola på lange tider. Inntasting av tekst kan gjøres via håndskriftgjenkjenning, men det går mye raskere å bruke det virtuelle tastaturet.

Men det merkes godt at dette er et produkt som egentlig ikke er beregnet på norske mobilbrukere i det hele tatt. Selv om A6188 har innebygd tastatur og tegnsett for både engelsk og to orientalske språk, har den kun begrenset støtte for æ, ø og å, noe som fort blir litt plagsomt i forhold til. Du kan motta tekstmeldinger med disse tegnene, men du kan ikke bruke de selv når du skriver. Du må derfor venne deg til å ha navn som “B rd” og ” yvind” i navnelisten.

Andre funksjoner

Andre interessante funksjoner er blant annet et leksikon som gir deg korrekt uttale på engelske og kinesiske ord, og en sketch pad som lar deg tegne notatene. I tillegg har du naturligvis en vanlig notisblokk, kalender, adresseregister og kalkulator, og 3 småspill.

Kalenderen og kontaktregisteret synkroniseres forøvrig mot programmer og applikasjoner på PC-en din ved hjelp av TrueSync, programvareløsning for synkronisering fra utvikleren StarFish.

Når du bare vil bruke PDA-funksjonene, og ikke er interessert i å ringe, kan du spare batterikraft (og deg selv for unødig stråling) ved å skru av antennefunksjonen.

En dings til begjær

På mange måter er dette en mer avansert og futuristisk telefon enn vår testvinner Ericsson R380, selv om den mangler støtte for lesing og skriving av e-post. A6188 er langt morsommere å betjene, operativsystemet virker raskere, og skjermen på A6188 er også i gråtoner, ikke bare sort-hvitt.

Alt i alt er dette den kuleste telefonen du kan kjøpe her i landet for tiden, men en ubeskjeden prislapp (regn med minst 6-7 tusenlapper) gjør at A6188 egentlig bare er aktuelt for de virkelig teknofrelste, som ikke klarer å vente på Accompli 008.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse