Hackerskalle

Annonse


IRC hackes i stykker

Hackerskalle

IRC er under harde angrep fra hackere – angrep som er såpass alvorlige at tjenestens servere kan bli stengt for godt. For øyeblikket er det Undernet som er hardest rammet av »denial of service». Paradoksalt nok er Undernet en av de populære møteplassene for nettopp hackere. Det kan derfor synes som om noen har stor glede av å skyte seg selv i begge føttene.

Undernets administratorer opplyser til Wired News at tjenesten har vært under konstant beleiring siden forrige fredag, overbelastet med søppl som tar opp all kapasitet på serverne og gjør dem utilgjengelige for brukerne.

Lang historie

Noen av Undernet-serverne er allerede lukket etter påtrykk fra ISP’ene som huser tjenesten, og administratorene sier de kan bli nødt til å stenge helt dersom hacker-angrepene fortsetter.

Annonse


– Det er tydeligvis noen som ikke setter pris på tiden, pengene og innsatsen som settes inn på å gi folk mulighet til å snakke fritt med mennesker fra hele verden, uttaler fortvilte administratorer innen IRC. – Det triste er at IRC ødelegges fra innsiden, av brukerne selv. Bortsett fra dem som bruker IRC er det nesten ingen som kjenner til tjenesten. Vi er derfor vitne til et kollektiv selvmord.

IRC har en lang og fargerik historie. Under Gulf-krigen samlet hundrevis av IRC-brukere seg på en kanal for å få med seg nyheter fra brukere i Israel og Kuwait. Nyhetene over IRC unnslapp sensuren som belemret de større nyhetstjenestene. IRC var også en viktig kanal for informasjon under kuppet i Moskva i 1993.

Med en levetid som strekker seg tilbake til 1988, er IRC en av Internetts eldste former for massekommunikasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse