Annonse


Xbox i 2001 likevel

Mye tyder på at den offisielle distribusjonen av Microsofts nye spillkonsoll, Xbox, ikke vil nå Norge før i 2002. Men Stefan Hilt skal begynne å selge Xbox allerede dager etter at maskinen lanseres. Gjennom sitt firma Multimedia Import Distribusjon var han allerede tidlige ute med å tilby japanske Playstation 2 for salg i Norge, mange måneder før den offisielle importøren Egmont hadde de første maskinene ute i butikken.

– Vi har et kjempeopplegg planlagt, og regner med å ha Xbox på lager 2-3 dager etter at den har hatt verdenslansering, sier Hilt.

Fikling og modifisering

Man regner med at Xbox først vil lanseres i Asia eller i USA, og da er det snakk om NTSC-maskiner, som viser bilder i et format forskjelllig fra PAL-systemet som benyttes i Norge. Også DVD-spilleren på de første Xbox vil være Sone 1, men Hilt er skråsikker på at han raskt vil få tak i såkalte “modchips” som gjør deg i stand til å spille både NTSC- og Pal-spill, og som gjør DVD-spilleren sonefri.

– Ingenting er bekreftet enda, men at det kommer chips til Xbox er garantert. Ingen kan stoppe chip-ene, sier Hilt til ITavisen.no.

Annonse


I såfall forventer Multimedia Import Distribusjon å gjøre som de har gjort med Playstation 2, og skal selge sonefrie Xbox maskiner til norske forbrukere over Internett så snart det lar seg gjøre.

Ingen offisiell distributør enda

Hvem som vil være offisiell distributør av Xbox i Norge er foreløpig ikke bestemt. Microsoft Norge er ikke overrasket over at NTSC-maskiner vil bli solgt i Norge, men advarer kunder mot å kjøpe modifiserte maskiner.

– Du vil alltid ha et marked for grovimport som dette, men vi anbefaler folk å heller kjøpe autoriserte Xbox-er som ikke har blitt fiklet med, sier Brynjar Skauvik i Microsoft til ITavisen.no.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om verken pris eller opplag på Xbox.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse