Annonse


Steng selgerne ute

Det nyopprettede Reservasjonsregisteret ble operativt 1. januar, og i løpet av en uke har nærmere 4.0000 mennesker reservert seg mot reklame.

Gjennom registeret kan du enten reservere deg mot alle former reklame, eller spesifisere hva du ikke vil ha.

For eksempel er det mulig å kun reservere seg mot telefonselgere men stille seg åpen for annen type reklame, som over SMS eller e-post.

Ordnet på under minuttet

Du kan også velge å holde humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner utenfor reservasjon.

Annonse


Når du skal reservere deg ringer du enten 7500 7503 eller går inn på www.brreg.no og fyller inn ditt personnummer. Deretter krysser du av for den type reklame og salg du vil reservere deg mot, og i løpet av sekunder er det hele gjennomført.

Studenter får ikke reservert seg

– Men registeret forutsetter at alle har den adressen som finnes i Folkeregisteret. Hva med alle de studenter som leier en leilighet, skal ikke de kunne reservere seg.

– Vi går ut i fra at folk flest har den adressen som er oppgitt i Folkeregisteret og som er tilknyttet personnummeret, forteller avdelingsleder Geir Ebbesen ved Opplysningsavdelingen i Folkeregisteret, til ITavisen.no.

Dette innebærer at alle som ikke bor på den adressen som er tilknyttet Folkeregisteret, ikke har muligheten til å reservere seg mot telefonselgere og lignende

Vanskelig med e-post

– Og hvordan skal dere hindre e-postreklame dersom dere kun forholder dere til personnummeret. De færreste har jo oppgitt sitt personnummer når du oppretter en e-postkasse?

– Det finnes nok en rekke hull i systemet som vi må ta tak i etter hvert, medgir Ebbesen.

Uansett betyr ikke en reservasjon i registeret at postkassen blir helt tom for reklame. Du vil fortsatt få uadressert reklame eller direkte adressert reklame fra forretningsforbindelser i utlandet. (Uadressert reklame kan man avbestille gjennom Posten)

Selv om det i dag er et par svakheter ved registeret, er det et etterlengtet tilbud som nå har sett dagen. Det burde være en menneskerett og ikke svare masete telefonselgere, når det egentlig skal sove middag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse