Annonse


Linux redder verden

12. januar har filmen Antitrust premiere i USA. Filmen handler om det idealistiske geniet Milo, som har en gylden fremtid foran seg på grunn av sine evner innen datatekniske fag.

Milo er i ferd med å starte opp et selskap med sin venn Teddy, når han rekrutteres av et gigantselskap innen databransjen som ledes av hans helt Gary Winston (Tim Robbins).

Datanerden Milo oppdager snart at det store selskapet han jobber i, benytter seg av skitne knep og ulovligheter som til syvende og sist kan true verden. Winston forsøker nemlig å bygge opp et monopol og ta kontroll over alle datamaskiner på kloden.

David mot Goliat

Dette ønsker ikke Milo å være en del av, og starter derfor sin egne personlige kamp mot det store konsernet, sammen med sin vakre kjæreste.

Annonse


Milo går inn for å redde verden og sentralt står operativsystemet Linux, for på et mystisk vis klarer helteparet å komme i kontakt med alle Linux-brukere i verdem, som hjelper dem i kampen mot det store stygge datakonsernet.

I dagens filmer som involverer datamaskiner er vi vant til å se de største og mest kommersielle dataproduktene som Apple og Microsoft godt synlige. Denne gangen er det Gnome desktoppen som dukker opp med jevne mellomrom.

Ingen av de store selskapene som AOL. Microsoft eller Oracle nevnes i filmen, men i følge dem som har forhåndstittet på den, er koblingene åpenbare. Filmens skurk ser i tillegg ut som en krysning av Bill Gates og Larry Ellisson.

Jon “Maddog” Hall var konsulent

Filmen er et ekte Hollywood-produkt som neppe sparer på effektene, og ei heller markedsføringen. Dersom filmen blir en stor slager, er det godt mulig at datainteressert ungdom over hele verden strømmer til åpen kildekode bevegelsen.

På hjemmesiden til filmen Antitrust finner man også et intervju med Linux-guru Jon »Maddog» Hall, som blant annet gir en forklaring på hva Linux og åpen kildekode egentlig er. Han har også fungert som konsulent til filmen, sammen med blant andre lederen for Gnome-prosjektet, Miguel de Icaza. Miguel de Icaza har også en rolle i filmen.

Hall ber også det datakyndige publikum om ikke å være for nådeløse og hånlige, dersom det dukker opp teknologiske finnesser og forklaringer som ikke lar seg gjennomføre i det virkelige liv.

Selv om filmen har premiere i USA allerede neste uke, vil det helt sikkert drøye før den når det norske kinopublikummet.

Les mer om filmen på hjemmesiden: http://www.antitrustthemovie.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse