Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar patent på kontantkort

Det amerikanske selskapet Freedom Wireless tok nylig patent på en utbredt kontantkort-teknologi. Det er varslet rettsaker mot de største teleselskapene i USA.

Det amerikanske patentbyrå har godkjent patent på teknologien som gjør det mulig å benytte kontantkort til mobiltelefoner, skriver danske Cybercity. Freedom Wireless søkte om patentet allerede i 1994, men har først nå fått innvilget søknaden.

Nær sagt alle teleselskaper tilbyr i dag en eller annen form for forutbetalte kort, der kunden kan ringe for et visst beløp og deretter »tanke» opp ekstra taletid ved å ringe et bestemt nummer.

Ønsker lisensavtaler

Freedom Wireless’ patent beskriver en metode som brukes for å undersøke hvor lang taletid det er igjen på kortet, når brukeren foretar en oppringning. Firmaet er ikke snauere enn at de allerede har gått til søksmål mot noen av de største amerikanske teleselskapene, blant andre AT&T Wireless, Verizon og Alltel.

Freedom Wireless krever en ukjent erstatningssum, samt et forbud mot å krenke patentet i fremtiden. Samtidig forhandler Freedom Wireless med de samme firmaene om å nå frem til en lisensavtale.

Saken, som skal behandles av forbundsretten i Massachusetts, vil sannsynligvis ikke være ferdig før om 12-18 måneder.

Stikkord: Mobil