Annonse


Ny søkemotor kjenner igjen ansikter

Infoseek lanserte på slutten av fjoråret en revolusjonerende søkemotor – Star Directory – for søk på ansiktsbilder av musikere, sportskjendiser, skuespillere og andre celebriteter med et kjent ytre. Teknologien, som er utviklet av det tyske firmaet Cobion, kan også brukes i visuelle søk etter bilder av hvermansen, og ikke minst hans barn, på grunnlag av et enkelt navnesøk.

Gjenkjennelsesteknologien er bygget på avanserte matematiske modeller av trekk i det menneskelige ansikt og utelukker bilder tatt bakfra, fra siden eller bilder av mennesker der ansiktet ikke synes.

Savnede og fjerne slektninger

-Teknologien lokaliserer automatisk ut dem med menneskeansikter og gjør et søk på dette grunnlaget. Brukere av Infoseek kan for eksempel søke på sitt eget familienavn, og finne frem til fjerne slektninger eller forfedre, sier Joachim Kreibich i WSI Webseek CEO.

Men Cobions ansiktsgjennkjenning kan få en praktisk betydning som strekker seg langt utover søk etter Britney Spears og fjerne fettere. Denne måneden starter et prosjekt i regi av FREDI – en sveitsisk organisasjon som organiserer leting etter savnede barn – som vil benytte seg av Cobions teknologi i kampen mot barnekidnappere.

Annonse


FREDI vil legge ut digitale bilder av savnede barn for Cobions søkebase. Søkene vil bli gjort automatisk av Cobion og firmaets GlobalImageCenter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse