Annonse


Kjappere nedlasting med V.92 modem

Hayes Microcomputer har begynt å selge det første V.92-modemet på markedet.

Modem er kanskje ikke det hotteste å benytte ved oppkobling til nett. Men ennå er det mange som avventer kjappere aksess inntil bredbånd, ADSL og kabel kommer til stedet de bor.

Pris til å leve med

For deg som ennå ikke har noe mer enn en analog linje, kan det absolutt være svært interessant med et modem som bygger på den nye V.92-standarden.

Annonse


Hayes hevder selv at de er først ute med sine modem Accura PCH08-1537 og Accura RS-232 H08-15328. Det førstnevnte er intern moden, koster 50 dollar, men er kun kompatibelt med Windows OS.

Accura RS-232 H08-15328 er et eksternt modem, koster 99 dollar, og er kompatibelt med Windows OS, Mac OS og Linux OS.

Kjappere overføring og oppkobling

Det er flere finesser på det nye modemet. V.92-standarden inkluderer en ny datakomprimeringsteknikk, V.44, som er mye bedre på komprimering av billeddata enn den V.42bis-teknikk som i dag anvendes. Dette gjør også at musikk og videoer blir merkbart kjappere å laste ned.

V.92 skal i beste fall gi fordoblet overføringshastighet sammenlignet med et V.90-modem. Men selve mottakshastigheten ligger fremdeles på maks 56 kilobit per sekund.

Også oppkoblingshastigheten skal være merkbart bedre, slik at det bare tar halve tiden å koble seg til nett.

Kan ta i mot samtaler

En annen liten finesse er at modemet gjør det mulig å ta i mot samtaler når du er på nett. Du kan riktignok ikke prat og surfe samtidig, men når man aktiverer »samtale venter signalet» kan modemet midlertidig parkeres men du tar samtalen.

Hvor lenge modemet kan stå parkert avhenger av hvordan internettoperatøren konfigurerer sitt modempool.

Nettoperatøren må oppgradere

Alle de nye finessene med V.92 kommer ikke automatisk selv om du kjøper et slikt modem. Men er også avhengig av at internettoperatøren oppgraderer sine modempool til den nye standarden, og det er lite trolig at det skjer over natten.

En god ting er at noen av dagens modem faktisk kan oppgraderes til V.92 modem. Det forutsetter en tilstrekkelig kraftig signalprosessor og tilstrekkelig med minne.

Også andre modemprodusenter forventes å komme med modem bygget på denne standarden i tiden som kommer.

Les mer på hayesmicro.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse