Annonse


SuSE utfordrer Microsoft

En anonym kilde uttaler til nettstedet ZDnet, at SuSE planlegger å lage et nedskalert Linux OS for iPaq og andre dingser, som en inntreden i det håndholdte markedet med innebygde systemer.

Kilden uttaler at SuSE vil benytte håndholdt data som en springbrett til andre områder der programvaren bygges inn i maskinvaren og brukt til å styrke en rekke enheter.

Palm og Microsoft på toppen

Det nåværende PDA-markedet domineres i dag av Palm OS og Microsofts Pocket PC plattform, men flere står klare til å ta opp kampen mot disse kjempene.

Det finnes allerede nedskalerte Linux operativsystem laget for håndholdte dingser, der i blant Tynux, som er utviklet av det sørkoreanske selskapet PalmPalm Technologies.

Annonse


Det er flere grunner til at Linux bær være et interessant alternativ for produsentene. Linux er utviklet under en lisens som gir selskapene retten til å kikke på og foreta endringer på sin kildekode, noe som ikke minst er interessant for utviklere. I tillegg er Linux skalerbart.

Finnes et fåtall av Linux-dingser

Inntil videre har kun et fåtall med produsenter kommet med håndholdte maskiner og utstyrt dem med Linux.

I mai i år avduket Samsung sin Yopi, og i november avduket PalmPalm sin Palmu. Men flere tyngre aktører som Compaq, HP og IBM har varslet at de vil utvikle maskinvares designet for lettversjoner av Linux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse