Annonse


Opera for minoriteter

Søkemotoren Opera er dermed den første i sitt slag som er tilgjengelig på de fire keltiske språkene. Rundt 40 millioner europeere bruker daglig et annet språk enn hjemlandets offisielle. Som regel er de ekskludert fra det gode programvareselskap og endel rapporterer om problemer med å komme seg avsted på Internett og arbeide med innhold på nettet, skriver Opera i en pressemelding.

– Opera ser det som en viktig del av sin oppgave å bevare et kulturelt mangfold og gjøre Internett tilgjengelig for alle, sier en høystemt Jon S. von Tetzchner i Opera Software. – Denne lanseringen vil senke barrieren mot Internett for mange brukere i den keltisk-talende del av verden, og vil føre til at de keltiske språk kan blomstre i informasjonsalderen.

Opera lanserer sin keltisk-språklige søkemotor i samarbeid med DART, et samarbeidsprosjekt for minoritetsspråkenes fremme i den nye teknologisektoren. Foruten Opera, består DART av European Burau for Lesser-Used Languages, skotske Sabhal Mor Ostaig, britonske Ofis ar brezhoneg og walisiske Trinity College.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse