Annonse


– Microsoft er for ivrige

Microsoft støtter offisielt kun to operativsystemer i hvert av forbruker- og forretningsmarkedene. Dersom selskapet lanserer sitt nye operativsystem Whistler som en fullstendig ny versjon i stedet for en oppgradering, betyr det kroken på døra for Win95 og NT 4.0, anslår Gartner Group i en fersk rapport.

Selskapets tre oppgraderinger over tre år, fra Windows 95 til 98 til ME, gir ikke forbrukerne den tryggheten de trenger for å vite hva de kjøper, hevder Gartner. Microsoft sier heller ikke tydelig fra på forhånd hva deres planer er, heter det i rapporten.

Gitt Whistler, betyr det at forbrukerne kun kan regne med assistanse og oppgraderinger til ME. Det har også implikasjoner for forretningsdrivende, siden Win98 er selskapets anbefalte produkt for forretninger som hittil ikke har oppgradert til 2000. Siden ME kun er rettet mot forbrukere, betyr det at selskaper som baserer seg på Win98 i praksis tvinges til å oppgradere til Win2000, skriver The Register.

Microsoft ser heller ikke ut til å slå på bremsene med det første. En lansering av Whistlers etterfølger, med kodenavn Blackcomb, er berammet til 2002 – noe som betyr at Win2000 dermed er utdatert.

Annonse


Gartner-rapporten er hovedsaklig rettet mot forretningsdrivende som baserer seg på Win95 og NT, og selskapet regner med at 95 i praksis vil duge frem til 2005, mens den gir NT en levetid frem til 2004.

– Hvis Microsoft venter til Whistler-lanseringen med å erklære det til et fullstendig operativsystem, gir det forretningsdrivende for liten tid dersom de vil flytte over til en fullt ut støttet plattform. Selskaper bør legge press på Microsoft til å gi to til tre års varsel på store endringer, skriver Gartner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse