Gates, Bill (smiler)

Annonse


Gates saksøkt for rasediskriminering

Gates, Bill (smiler)De syv tidligere og nåværende medarbeiderne hevder de er blitt diskriminert i spørsmål om lønn, forfremmelser, avskjedigelser og lignende, i forhold til bedriftens hvite ansatte. Alle syv har arbeidet for Microsoft i USA, skriver danske IT-avisen.

De syv saksøker nå Microsoft for ikke mindre enn 5 milliarder dollar, eller nærmere 45 milliarder norske kroner.

En talskvinne for Microsoft i USA nekter å uttale seg om enkeltstående klager, da hun betrakter disse som personlige. Hun sier at Microsoft tar saken meget alvorlig, og at de på ingen måte kan tolerere diskriminering blant de ansatte.

Megabedriften Microsoft har i dag over 36.000 ansatte. Mer enn 22 prosent av disse er minoriteter, hvilket er en økning på 17 prosent i forhold til 1997.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse