Apple G4 Cube

Annonse


Apple skreller prisene

Apple G4 CubePriskuttene kommer foran den årlige Mac-jippoen MacWorld neste uke, hvor Apple vanligvis introduserer nye produkter. Ryktene vil ha det til at Apple-sjef Steve Jobs introduserer nye stasjonære toppmodeller og bærbare maskiner når han inntar talerstolen 9. januar.

Apple kutter hardest i prisen på servermodellen G4 MP, som ramler fra 4.199 til 3.099 dollar – et priskutt på 9.000 kroner. Den bærbare toppmodellen Powerbook er blitt 800 dollar billigere, og selges nå for 2.199 dollar – vel 19.300 kroner.

Også salgsfloppen “Cube” opplever en kraftig prisreduksjon, fra 1.799 til 1.499 dollar – fra vel 15.800 kroner til 13.200. “Cube”-maskinen ble lansert med brask og bram i fjor sommer, og Jobs håpet på at den lille, firkantede kuben skulle gjøre samme suksess i markedet som de uhyre populære iMac-maskinene. I stedet brant Apple inne med store kvanta, og ble i fjor høst tvunget til å varsle om kraftig salgssvikt.

Apple venter mellom 225 og 250 millioner dollar i underskudd fjerde kvartal, ifølge Financial Times.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse