Annonse


Dataspill måler hjernebølger

Spilløsningen måler hjernebølger. Ved hjelp av sensorer på innsiden av en hjelm, leses hjernesignaler trådløst. Deretter analyserer programvaren signalene og spillet responderer til graden av konsentrasjon.

Produktet kalles Attention Trainer og skal i følge skaperne gi håp for ukonsentrerte barn med mark i baken .

Gul hjelm med innebygde sensorer

På innsiden av en gul hjelm har de plassert sensorer som måler hjerneaktiviteten. Mottakeren er plugget inn i PCen, og programvaren analyserer signalene, som kontrollerer fokus, rastløshet, svimmelhet og avslapping. Spillet responderer deretter til hvor bra barnet er konsentrert. Attenttion Trainer - hjelm

Løsningen skal lære barn hvordan de skal få kontroll over det de ser, ved å øke deres fokus og konsentrasjon. Jo mer de konsentrerer seg, desto bedre lykkes de i spillet.

Annonse
Produktet er spesielt designet for barn som har konsentrasjonsvansker, er hyperaktive eller har generelle problemer med å sitte stille.

– Behandler ikke årsaken

– Etter en periode på 20-30 minutter vil barn ha lært hvordan de skal bedre sin konsentrasjon, uttaler en av gründerne i East2, Tom Blue, til nettmagasinet Wired.

Men alle er ikke like imponert over produktet. Forskeren Donald Norman har karakterisert det som »a kind af silly». Han hevder at produktet behandler symptomet og ikke årsaken til konsentrasjonsvansker.

– Det som virkelig gjør en oppmerksom er dersom man gjør noe engasjerende, sier Norman.

Samarbeid med spillselskap

East3 planlegger å jobbe med ulike spillselskap for å utvikle flere spill som er kompatible med løsningen.

Attention Trainer systemet inkluderer hjelmen med tilhørende arbeidsstasjon, tre spill, og en treningsguide. Etter planen skal løsningen finnes i handelen fra februar 2001 til en pris av cirka 8.500 kroner. I bruk

NASA er blant dem som har brukt lignende teknologi i flysimulatorer for å overvåke piloters grad av oppmerksomhet.

Les mer her på www.east3.com og www.attention.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse