mobilsamtale

Annonse


Mobiltelefonen din kan avlyttes

mobilsamtaleDagens Næringsliv avslører at nordmannen Krisitan Evju, tidligere eier av Spy Shop, og britiske John Barnett har drevet hemmelig salg av avlyttingsutstyr for mobiltelefoner. De har angivelig har solgt denne type utstyr til to norske forretningsmenn.

Justisministeren tar saken alvorlig, og vil blant annet be statsrådene om å ikke lenger utveksle statshemmeligheter på mobiltelefon.

– At det er fare for avlytting av gsm-telefoner er jeg kjent med. Om detfinnes i Norge det kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte. Men at det også kan være i Norge, det vet jeg. Det som er viktig er at folk er klar over at også gsm som vanlige telefoner kan avlyttes, sier justisminister Hanne Harlem til Dagens Næringsliv.

Post- og Teletilsynet uttaler overfor Dagbladet at regjeringen muligens vil kunne benytte seg av lukkede Tetra radionett, av samme type som brukes av politi og ambulanser, men påpeker også at det naturligvis ikke bare er regjeringsmedlemmene som må tenke seg om før de diskuterer sensitivt materiale over mobilnettet.

Annonse
– Vi vet at dette utstyret er i bruk. Folk med viktig informasjon må passe seg, sier Post- og teletilsynets direktør, Willy Jensen, til Dagbladet.

Avlyttingsutstyret består av en radioskanner, høyttalere, en SIM-kort leser og en kraftig PC, skriver Dagbladet.

Telenor opplyser om at denne type avlytting også vil kunne benyttes når UMTS, tredje generasjons mobilnett, kommer opp.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse