Annonse


Rekordsalg tross PC-svikt

– Det norske datamarkedet har sunket med hele 16 prosent det siste året, hevder det svenske selskapet IT research. Selskapet gjennomfører stadig undersøkelser av det nordiske IT-markedet.

Mindre IT-investeringer

IT research mener årsaken til nedgangen er færre personalkjøp og at bedriftene har minsket sine IT-investeringer.

– Samtidig ser vi at konsumentkanalen, det vil si stormarkedene, øker sine salgsandeler. I Sverige ligger kjedene an til å øke PC-omsetningen med 30 prosent i år 2000, sier David Larsson i IT research til det kommersielle nyhetsbyrået Newswire.

Spør mer etter data

– Dette stemmer med vår erfaring, sier innkjøpsdirektør for data, Morten Syversen i Elkjøp. Selskapet har økt omsetningen for datavarer med 53 prosent i årets ni første måneder. For kjedens virksomhet i Norden er økningen hele 70 prosent.

Annonse
Mer bærbart

Elkjøp Norge regner med å selge nærmere 42 000 maskiner i år. – Vi har særlig merket en markant økning i salget av bærbare maskiner, og har solgt 140 prosent flere enheter enn i fjor, sier Syversen. Ifølge IT research har det norske totalmarkedet for denne varegruppen økt med 42 prosent.

Også i Sverige har det vært en nedgang i datasalget. Selskapet IT research mener nedgangen er på 10 prosent første halvår. Samtidig økte Sveriges største kjede Siba, omsetningen med 48 prosent i første halvår. Elkjøps datterselskap i Sverige, El-Giganten, økte datasalget med hele 236 prosent i løpet av årets ni første måneder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse