Annonse


Årets PDA: Cassiopeia E-125

Cassiopeia skårer mest på sin usedvanlig klare og behagelige skjerm. Den er en anelse større og mer kantete enn sine nærmeste konkurrenter, men kan til gjengjeld by på innbygget CompactFlash type I/II-slot. Det store utvalget av gode tilleggsapplikasjoner har også gitt maskinen ekstra bonus.

Bedre enn Microsoft

Casio har lagt inn egne versjoner av kalender og adressebok, og disse gir langt bedre oversikt enn Microsofts originale utgaver. Applikasjonene henter informasjon fra samme database, så du slipper å administrere dem hver for seg.

Synkroniseringen av E-125 skjer via IrDA (infrarød port) eller den medfølgende laderen. Sistnevnte kobles til PC via USB-porten, og du kan velge automatisk synkronisering av klokke, kalender, gjøremål, internettsider, notater og filer. Dessuten kan du synkronisere internettinnhold via AvantGo. USB gir rask og problemfri PC-forbindelse.

WinPPC

Med operativsystemet WinPPC følger også lommeversjoner av applikasjonene i MS Office. Det betyr at du kan sende og motta e-post med vedlegg, redigere vedleggene på maskinen og om ønskelig synkronisere dem med en PC.

Annonse
Du kan også spille av videosnutter, eller lyttet til musikk i tilnærmet CD-kvalitet (MP3 og WMA-filer). Dette krever en del plass, så om maskinen skal brukes som MP3-spiller kan det være hensiktsmessig med en mineutvidelse.

32 MB minne

Minnet på maskinen (RAM) er 32 MB, med mulighet for utvidelse ved hjelp av CF-kort (CompactFlash). Prisen på slike minnekort har falt dramatisk det siste året. Det finnes også et hav av tilleggsutstyr, som kamera, GPS, GSM (mobiltelefon) osv.

Maskinen har en 150 MHz NEC VR4122-prosessor, noe som gir hastighet og ytelse så det holder.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse