Annonse


Årets PC-spill: The Sims

Av Bjørn Brøndbo og Martin Sivertsen

Det har vært mange særdeles gode kandidater, da en rekke spill av høy kvalitet har blitt satt til verden i løpet av år 2000. ITavisen.no har valgt å kåret The Sims til Årets PC-spill 2000.

Tre kandidater

Det endelig valget stod mellom tre titler, som hver har utpreget seg spesielt innen sin genre, og satt nye standarder som kommende dataspill vil bli målt mot i langt tid fremover.

Deus Ex, utviklet av Ion Storm og gitt ut av Eidos Interactive, har totalt omdefinert førstepersons actioneventyr på PC. En interessant og velutviklet historie, og den unike blandingen av cyberpunk rollespill og snikende action, gjør Deus Ex til en svært tilfredsstillende spillopplevelse uten sidestykke blant andre spill i genren.

Annonse


Flåklypa Grand Prix, utviklet av Capricornus AS og produsert av Caprino Video Games AS, har ikke vært i handelen mer enn et par uker, men er allerede en salgsvinner. Stemningen fra norgeshistoriens største filmsuksess har blitt overført til et imponerende og friskt spill, som viser at det faktisk er mulig å lage voldsfri data-underholdning til glede for hele familien.

Vinneren: The Sims

Valget av Årets PC-spill faller likevel på The Sims, utviklet av Maxis og gitt ut av Electronic Arts.

The Sims er unntaket fra alle action og voldsspill på markedet. I dette PC-spillet scorer du nemlig på å samle lykkepoeng – ikke ved å skyte eller drepe noen. I kåringen av The Sims til Årets PC-spill 2000 har ITavisen.no derfor valgt å legge vekt på at det faktisk er mulig å lage et spennende (og populært) spill som er ikke-voldelig.

Flere suksesser

Maxis er spillselskapet som står bak en av spillhistoriens største suksesser noensinne, Sim City, hvor man fikk total kontroll over planleggingen, byggingen og driften av en hel by.

The Sims ble lansert i februar, og har revolusjonert spillverdenen på ny.

I The Sims blir man satt i registolen av en såpeopera, og får ansvaret for å følge en familie gjennom dagliglivets gelder og sorger, i søken etter lykkepoeng. Konseptet er eksepsjonelt godt gjennomført, og resultatet er et spill som på mange måter er like epokegjørende som Sim City var.

En full beskrivelse av spillet finner du her,

The Sims har solgt 1.2 millioner i Europa, hvorav 25.000 i Norge. Hele 30 prosent av spillerne er jenter, ifølge Electronic Arts. Rundt halvparten av de som har kjøpt spillet, har også investert i ekspansjonspakken Livin’ Large , som gir tilgang til nye yrker, nye nabolag, og nytt inventar.

Spillet er godt fulgt opp med nedlastbare oppdateringer og godbiter på www.thesims.com .

The Sims som Årets PC-spill var ikke et lett valg. ITavisen.no gir derfor ros og hederlig omtale til de to andre nominerte: Flåklypa Grand Prix og Deus Ex.

Annonse